Într-o săptămână — cât satul sârbesc de pe malul românesc al Dunării a fost gazda stagiului de pregătire pentru sportivii Clubului YING-LONG KARATE-DO, locaţie aleasă pentru condiţiile deosebite de pregătire, dar şi pentru resursele alimentare bio pe care le oferă regiunea, … şi pe care i-am însoţit la invitaţia preşedintelui clubului, – am încercat să localizez cu ajutorul sătenilor unele obiective turistice cunoscute doar de iniţiaţi, dar inaccesibile turiştilor de rând. Pe lângă peisajele deosebite, morile de apă, sălaşe, neck-ul vulcanic Trescovăţ, Cetatea medievală Tri Kule, Grebenul care înfăţişează cutările straturilor geologice, Cioaca Borii unde se întâlneşte pinul negru de Banat, se remarcă rezervaţia paleontologică de amoniţi. Locul fosilifer cu calcare roşii de pe valea Saraoschi conţine forme de cefalopode din Jurasicul mediu (Dogger, 176 mil. ani).
Cetatea Tri Kule, cu trei turnuri din piatra, din secolul al XV-lea, a fost inundată în urma amenajării lacului de acumulare Porţile de Fier I. Acum se mai observă doar două turnuri măcinate de Dunăre, iar fundaţia celui de al treilea este vizibilă, uneori, când nivelul fluviului este scăzut.
Svinita - malul sarbesc - Greben
Svinita - Neck-ul vulcanic Trescovat
Svinita - Neck-ul vulcanic Trescovat
Straturi geologice
Svinita - Tricule
Buna ziua!
RăspundețiȘtergereSunt Amalia Balasoiu, biolog la Parcul Portile de Fier. Cautand ceva poze cu amoiti si Svinita am dat peste blogul dvs. Pot sa folosesc cateva din pozele dvs. pentru aditarea unui panou de semnalizare a rezervatiei paleo Svinita?
va las adresa mea de mail pentru raspuns.
amalia_raluca@yahoo.co.uk
Va multumesc