miercuri, 26 octombrie 2011

Palatul Parlamentului din Romania


Palatul Parlamentului se afla in partea centrala a Bucurestiului, pe Dealul Arsenalului. Cladirea cu cele 12 nivele la suprafata si 8 subterane este inscrisa pe locul 2 in lume dupa cladirea Pentagonului in Cartea Recordurilor.
Palatul Parlamentului - numit si Casa Poporului sau Casa Republicii inainte de Revolutia din Decembrie 1989 - a fost ridicat, de catre poporul roman prin sacrificii inimaginabile, pentru satisfacerea orgoliului si grandomaniei lui Nicolae Ceausescu. Interioarele cu scari imense de marmura, usi sculptate, candelabre si lampi de cristal, tavane cu dantelarii, covoare tesute special,... emana gustul pentru lux al fostului dictator, dar si al actualilor parlamentari care accepta huzurul din casele lui Ceausescu - bunuri de patrimoniu care ar trebui sa se afle doar in circuitele turistice.

Palatul Parlamentului din Romania - detaliu cladire
Vedere spre Piata Constitutiei din Palatul Parlamentului, loc de desfasurare pentru spectacole, defilari, ...
Parcare
 











 




 


















 















7 comentarii:

  1. Very nice impression Claudia....good photo's

    RăspundețiȘtergere
  2. Bedautiful photos. I should think that it must cost a lot to run it.

    RăspundețiȘtergere
  3. De fiecare data ma minunez cand vad imagini de la Casa Poporului! Dupa 1990 am citit o carte "Robi pe Uranus" scrisa de un ofiter de armata care a lucrat la construirea ei. Te ingrozesti cand afli cu cate sacricii s-a ridicat acesta cladire imensa in care acum se lafaie astia care ne conduc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un lugar precioso con unos bellísimos detalles captados con buena luz y nitidez, un excelente reportaje Claudia, un abrazo para ti

    RăspundețiȘtergere
  5. great blog :)
    nice share good picture..happy visiting here.
    Greetings from Makassar - Indonesia

    RăspundețiȘtergere
  6. Uriasa postarea ta, foarte frumoasa si foarte utila. O realizare de exceptie a poporului nostru, facuta cu sacrificii, dar sa nu uitam ca azi se fac sacrificii mult mai... inimaginabile pentru... nimic.

    Dupa parerea mea este gresesti cand spui ca s-a construit Casa Poporului pentru orgoliul si grandomania lui Ceausescu. Au fost mai multe motive pentru care s-a construit, unul era reunirea administratiei, altul era gazduirea evenimentelor majore. Daca, in plus, a vrut si Ceasca sa se dea mare, macar avea cu ce. Azi ne laudam cu saracia si cu criza.

    Mi s-au parut sinistre vocile care au cerut demolarea Casei Poporului.

    Salutari!

    RăspundețiȘtergere

***

Fotografia - arta exprimarii vizuale - comunica, poate mai mult decat cuvintele, impresii, stari, emotii despre o pasiune, un subiect,... si inregistreaza mai multe detalii decat o poate face mintea.