joi, 17 martie 2011

21-22-23 Martie

21 Martie - Ziua Internaţională a Pădurii (World Forestry Day)

Echinoctiul de primavara marcheaza Ziua Mondiala a Padurii, sarbatoare propusa in noiembrie 1971 la Adunarea  Confederatiei Europene de Agricultura, iar apoi sprijininta de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimente si Agricultura (FAO). In aceasta zi se desfasoara activitati si ceremonii care evidentiaza rolul padurii in viata noastra.



22 Martie - Ziua Mondială a Apei (World Water Day)

Ziua Mondiala a Apei a fost propusa in 1992 la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare, si declarata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pe 22 martie. Prin aceasta se doreste atragerea atentiei opiniei publice la problemele critice legate de conservarea resurselor de apa.




23 Martie - Ziua Mondială a Meteorologiei  (World Meteorological Day)

In fiecare an incepand cu 1961, pe 23 martie, Organizatia Mondiala a Meteorologiei  (OMM) celebreaza Ziua Mondiala a Meteorologiei. Pe 23 martie 1950 a intrat in vigoare Conventia care transforma vechea Organizatie meteorologica intr-o organizatie interguvernamentala - OMM, o Agentie specializata a Natiunilor Unite.
Tema de anul acesta este “Climate for you”.

11 comentarii:

  1. Bine de stiut si interesant cum sunt puse una dupa alta. Ne-au placut si fotografiile! In ultima sigur e un OZN ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul asta l-am bifat in reader ca necitit, poate imi aduc si eu aminte sa mai scriu/postez ceva pe blog. Poate chiar si niste foto :)

    Observ ca ai dat mai multa importanta stirilor decat fotografiilor, desi sunt superbe toate. Chiar si OZN-ul ala... coltul din stanga jos face toti banii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am dat intamplator peste un calendar ecologic si astfel am aflat datele. Din pacate, cred ca nu se da importanta cuvenita unor astfel de evenimente care vor sa ne atraga atentia asupra problemelor critice din natura, iar aceasta incepe sa se ”razbune” pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unos días señalados para recordarnos que hay que ser respetuoso y agradecidos con la naturaleza que tanto nos aporta y tampoco la respetamos, unas bellísimas fotografías, un abrazo Claudia

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesting articles ...and beautiful shots! I like very much your work.

    RăspundețiȘtergere
  6. Una nube muy curiosa y llamativa.

    la primera foto es preciosa, el lugar se ve lleno de encanto.

    Besos

    RăspundețiȘtergere
  7. Muy buenas fotografías!!!
    Un gran saludo.-

    RăspundețiȘtergere
  8. Referitor la ce spuneai tu, cred ca japonezii au sarbatorit toate cele 3 zile in una singura. Propun, ca noi romanii, sa le luam pe rand.... altfel nu mai are cine sa bloguiasca pe aici :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Robert

    Japonezii sunt de admirat, ...zgutuiti inca de cutremure, maturati de tsunami, amenintati de explozii nucleare, ei s-au apucat de reconstructie (Am ramas surprinsa la stirea ca au reparat o sosea, afectata de cutremur, in 4 zile.). Noi ne chinuim din 1989 incoace. ”Cataclismele” noastre, in general, vin din modul in care este guvernata tara, de cateva decenii, ...iar de dezastrele noastre naturale suntem singurii vinovati (defrisari, distrugerea digurilor, ...)
    Si totusi, din partea naturii putem blogui linistiti!

    RăspundețiȘtergere

***

Fotografia - arta exprimarii vizuale - comunica, poate mai mult decat cuvintele, impresii, stari, emotii despre o pasiune, un subiect,... si inregistreaza mai multe detalii decat o poate face mintea.