luni, 30 noiembrie 2009

Ruscus aculeatus (Ghimpele)

Ruscus aculeatus sau Ghimpele, ale cărui frunze ascuțite la vârf rămân verzi și pe timpul iernii, crește în zonele cu influențe mediteraneene. Este cunoscută ca plantă medicinală prin rizomii și rădăcinile sale, iar în Parcul Natural Porțile de Fier este protejată de lege.


  
 
 
Familia: Ruscaceae
Genus: Ruscus
Specia: Ruscus aculeatus
Denumirea populara: Ghimpele


sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Prater Viena

Până acum am trecut de două ori prin Viena, un important centru cultural și politic din Europa, atrasă de încărcătură istorică a orașului, de multele sale obiective turistice: Stephansdom – cu apartamentele imperiale ale Împăratului Franz Josef, cu ”Camera Comorilor”, cu sediul Președintelui țării, cu muzeul Sissi,..., Palatul Schönbrunn, Mausoleul Imperial, Galeriile Belvedere, ...

Impresionant este și Parcul Prater, situat de-a lungul Falezei Dunarii, deschis pe un teren de vânătoare de către împăratul Iosif al II-lea în 1766, și care oferă multe puncte de distracție: trambuline, carturi, trenul groazei, sala oglinzilor, mountain rousse, cafenele, restaurante, etc. Dar cea mai apreciată atracție a parcului este Reisenrad, o roată uriașă de 65 metri, inaugurată în 1896-1897, și care dezvăluie de sus panorama vieneză.

De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena

miercuri, 25 noiembrie 2009

Luxemburg

Luxemburg - alături de Olanda și Belgia face parte din țările Beneluxului  și este una din cele mai mici țări din Europa, avand ca vecini pe Belgia, Franța și Germania. Este membră fondatoare a Uniunii Europene, iar orașul Luxemburg, împreună cu Strasbourg și Bruxelles, a fost declarat capitală  a UE, aici funcționând și Curtea de Justiție Europeană. Sistemul politic al țării este de monarhie constituțională.

Podul Adolphe

Banca Națională

Curtea Europeană de Justiție





Curtea Europeană de Justiție













sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Imagini de toamna


Culori de toamna
Toamna pe dealuri

Padure toamna
Imagine de toamna
Pe carare
Frunze ruginii
Frunze de toamna


Peisaje de toamna

Peisaje de toamna

Branduse de toamna

Frunza
 
 


***

Fotografia - arta exprimarii vizuale - comunica, poate mai mult decat cuvintele, impresii, stari, emotii despre o pasiune, un subiect,... si inregistreaza mai multe detalii decat o poate face mintea.