Ruscus aculeatus sau Ghimpele, ale cărui frunze ascuțite la vârf rămân verzi și pe timpul iernii, crește în zonele cu influențe mediteraneene. Este cunoscută ca plantă medicinală prin rizomii și rădăcinile sale, iar în Parcul Natural Porțile de Fier este protejată de lege.
Familia: Ruscaceae
Genus: Ruscus
Specia: Ruscus aculeatus
Denumirea populara: Ghimpele
Denumirea populara: Ghimpele
tanduran opo iku kok apik temen..?
RăspundețiȘtergerejan eram2 tenan
wow... forest ... dry.. alase butuh banyu iku..
RăspundețiȘtergereHola Claudia, gracias por hacerte seguidor de mi blog.Espero que te encuentres a gusto por allí.
RăspundețiȘtergereTienes una fotografía muy bonita.
Saludos desde Asturias
Me encanta tu blog, un placer visitarlo, feliz navidad, un saludo.
RăspundețiȘtergerevery nice claudia
RăspundețiȘtergereSe poate folosi in tratarea bolilor sistemului circulator prin decoct facut din 2 lingurite frunze la o cana de apa.
RăspundețiȘtergereFoarte des o gasesc în buchete de flori. Nu înțeleg.. ce fel de protecție mai e și asta?
RăspundețiȘtergere@Mihaela
RăspundețiȘtergereOUG 236/2000, legea 462/2001 si HG 230/2003 stabilesc regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.
Am preluat un articol din informatia.ro din 21.01.2003, cred ca in el se gaseste raspunsul, macar partial, la intrebarea dvs.:
„În cursul zilei de 21 ianuarie 2003, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului ..., în timpul executării unor misiuni specifice, au reţinut doi cetăţeni,... În urma cercetărilor s-a constatat că... ambii fără ocupaţie, au sustras din rezervaţia naturală a Ocolului Silvic, un număr de 1500 fire din specia Ruscus Aculeatus, specie protejată de lege, cu scopul de a le comercializa la diverse florării de pe raza municipiului Craiova. Celor două persoane li s-a întocmit lucrare penală pentru comiterea infracţiunii de furt, potrivit art. 208-209 din Codul Penal,...”