sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Prater Viena

Până acum am trecut de două ori prin Viena, un important centru cultural și politic din Europa, atrasă de încărcătură istorică a orașului, de multele sale obiective turistice: Stephansdom – cu apartamentele imperiale ale Împăratului Franz Josef, cu ”Camera Comorilor”, cu sediul Președintelui țării, cu muzeul Sissi,..., Palatul Schönbrunn, Mausoleul Imperial, Galeriile Belvedere, ...

Impresionant este și Parcul Prater, situat de-a lungul Falezei Dunarii, deschis pe un teren de vânătoare de către împăratul Iosif al II-lea în 1766, și care oferă multe puncte de distracție: trambuline, carturi, trenul groazei, sala oglinzilor, mountain rousse, cafenele, restaurante, etc. Dar cea mai apreciată atracție a parcului este Reisenrad, o roată uriașă de 65 metri, inaugurată în 1896-1897, și care dezvăluie de sus panorama vieneză.

De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena
De la viena

2 comentarii:

***

Fotografia - arta exprimarii vizuale - comunica, poate mai mult decat cuvintele, impresii, stari, emotii despre o pasiune, un subiect,... si inregistreaza mai multe detalii decat o poate face mintea.