sâmbătă, 24 octombrie 2009

Creati o prezentare flash




Prezentările flash pot fi utilizate pentru realizarea de bannere/spoturi publicitare. O modalitate simplă de a vă creea singuri flash-uri cu Adobe Flash este să urmați pașii de mai jos:


Pasul 1: Redimensionați imaginile care doriți să apară în prezentare într-un editor. Pentru a le găsi cu ușurință puteți să le redenumiți sugestiv în ordinea în care vreți să apară. De ex., 01, 02,... / imag 01, imag 02,... / p01, p02,.../ a, b ... Se recomandă formatul jpg pentru fotografii.

Pasul 2: Deschideți Adobe Flash.





Selectați Flash File, iar la proprietăți (PROPERTIES) editați dimensiunea dorită. De ex, Size: 320x240.



Importați imaginile: File>Import>Import to Library…


Pasul 3: Selectați din LIBRARY prima imagine 01, iar prin dragare postați-o în scenă/spațiul de lucru.


Asigurați-vă că aceasta este centrată corespunzător: PROPERTIES>POSITION AND SIZE - stabiliți coordonatele X și Y la 0.


Pasul 4: Click dreapta pe imaginea din scenă și alegeți Convert to Symbol...


În fereastra de dialog deschisă, precizați  Name: ... , Type: Graphic și click pe OK.


Pasul 5: Stabiliți intervalul de 30, iar prin click dreapta se alege Insert Keyframe, astfel încât pentru Layer1 să aveți 2 intervale. Deci, Insert Keyframe la 30 și la 60.


Pasul 6: Pentru TIMELINE la 60, dați click pe imagine și din PROPERTIES > COLOR EFECT alegeți Style: Alpha.


Pasul 7: Oriunde în intervalul 30-60 prin click dreapta alegeți Create Classic Tween. Acesta are rolul de a estompa imaginea sau altfel spus se modifică opacitatea de la 100% la 0% (Alpha).


Pasul 8: Creați un nou strat/layer alegând din meniul Insert>Timeline>Layer, mutați-l în poziția 2 și blocați vizualizarea Layer-ului 1. Inserați Keyfram pentru timeline la 30.


Pasul 9: Selectați din LIBRARY următoarea imagine, iar prin dragare postați-o în scenă și centrați-o (Pasul 3). Dați click dreapta pe imagine, alegeți Convert to Symbol... și completați spațile din fereastra de dialog (vezi Pasul 4).




Inserați Keyframe la intervale de timp egale astfel încât să se formeze 3 secvențe.


La începutul primei secvențe și la sfârșitul ultimei secvențe, dați click dreapta pe imagine și alegeți din PROPERTIES > COLOR EFECT> Style: Alpha.


Pentru a crea efectul de apariție, respectiv de estompare, alegeți pentru prima, respectiv pentru ultima secvență, Create Classic Tween.


Pasul 10: Creați atâtea Layere câte imagini vreți să apară în prezentare și aplicați indicațile de la Pasul 9. Aveți grijă ca secvențele să se suprapună:


Urmăriți procedura în continuare prin imagini:












Pasul 11: Realizați o buclă în prezentare dacă creați un ultim Layer, cu o secvență de timp, care să conțină primul simbol.





Pasul 12: Salvați documentul File> Save As…>…….., iar apoi exportați prezentarea File>Export>Export Movie… sau cu Ctrl+Alt+Shift+S.



Un comentariu:

***

Fotografia - arta exprimarii vizuale - comunica, poate mai mult decat cuvintele, impresii, stari, emotii despre o pasiune, un subiect,... si inregistreaza mai multe detalii decat o poate face mintea.